lakáshitel refinanszírozás

2013.10.04. 15:33

Refinanszírozás azaz hitelkiváltás :

A hitel kondícióinak megváltoztatása, általában úgy, hogy a hitel átkerül egy másik intézménybe. Az eredeti hitelt kifizeti a régi banknak az új bank, mely új feltételek mellett nyújt hitelt az ügyfélnek. Gyűjtőfogalom, amelybe a hitelkiváltás is beletartozik.

Otp bank refinanszírozott hitelprogramok

Az OTP Bank állami támogatású hiteltermékei révén számos kedvező finanszírozási lehetőséget nyújt ügyfelei részére. Az önkormányzatok számára lehetőség nyílik a piacinál kedvezőbb feltételek választására a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által refinanszírozott hitelkonstrukciók révén.

Ezen hiteltermékek egyik nagy előnye, hogy jól alkalmazhatóak európai uniós vissza nem térítendő támogatások önerejének finanszírozására.

A Program célja az Új Magyarország Fejlesztési Terv (UMFT) és az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (UMVP) keretében megvalósuló beruházások pályázati önrészének teljes körű, vagy részbeni finanszírozása.

A hitelprogram célja az önkormányzatok és önkormányzati társulások törvény által előírt vagy önként vállalt közfeladatainak ellátásához szükséges beruházások finanszírozása éven túli lejáratú, kedvezményes kamatozású hitel biztosításával.

A hitelprogram célja az iparosított technológiával épített lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítése, felújítása támogatása céljából kiírt pályázatból elnyerhető támogatásokhoz kiegészítő forrást, a pályázatot nem érintő esetekben pedig kedvezményes kamatozású hitelt nyújtson a helyi önkormányzatok, lakásszövetkezetek, társasházi közösségek részére.

 

Az OTP Banknál igényelhető további kedvezményes refinanszírozott hitelkonstrukció:

Az Európai Befektetési Bank (EIB) Global Loan hitelprogramjának célja a vállalatok, önkormányzatok hosszú távú hitelfelvételének ösztönzése elsősorban a környezetvédelem, infrastruktúra, tudásalapú gazdaság, oktatás, egészségügy területén.

A bejegyzés trackback címe:

https://lakas-hitelek.blog.hu/api/trackback/id/tr705551543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása