Önerő nélküli lakáshitelek Önnek is! A lakáshitel kalkulátorral számoljon! Itt ------------------------>>>>

Lakást vásárolna, de önerő nélkül szeretné?

A saját erő hiánya gyakran megakaszthatja az elképzelést, hogy ingatlant vásároljon. A lakáshitelek alapja legalább 20% önerő, de mit tudjuk, van megoldás.

Lakáshitel önerő nélkül igenis lehetséges! Fedezettel!

A válasz igen egyszerű. A hitelfelvételt megkönnyítheti továbbá egy megfelelő jövedelemmel rendelkező adóstárs hitelügyletbe való bevonása is.

Ha minden adott a hitel felvételhez, abban az esetben is érdemes megfontolni azt, hiszen a magas kockázatnak ára van, amit természetesen az ügyfélnek kell megfizetni, ezért az önerő nélküli hitel jellemzően többe kerül, mintha ugyanazt a hitelt önerővel vesszük igénybe. Természetesen, ha fontos a saját ingatlan és nem rendelkeznek önerővel akkor jó megoldásnak bizonyulhat ez a nehezen elérhető finanszírozási forma.

A felvehető lakáshitel összegét a fedezetként felajánlott ingatlan bank által meghatározott értéke határozza meg. A becslés eredményeként meghatározott összeg maximum 80%-a lehet a hitelösszeg.

Az önerő nélküli lakásvásárláshoz tehát szükség lesz egy úgynevezett pótfedezet bevonására, ami általában egy szülői, vagy nagyszülői ingatlan. Ebben az esetben a két ingatlan értéke összeadódik és így már lehetőség van a lakáshitel felvételére önerő nélkül.

A pótfedezetként bevont ingatlan idővel kiengedhető a kötelemből, tehát lekerül a jelzálog, amint a fennálló tőketartozás a megfelelő szintre csökken.

Feltételek :

  • Személyazonosító dokumentum, mely lehet személyi igazolvány, útlevél vagy plasztik jogosítvány (amennyiben a lakcím adatok nem a személyi igazolványban vannak nyilvántartva, lakcímkártya is szükséges)

  • Állandó lakcím
  • 3 hónapos folyamatos munkaviszony a jelenlegi munkahelyen
  • Igazolt rendszeres havi jövedelem, amely legalább a mindenkori minimálbérnek megfelelő összeg, az ügylet összes szereplőjének jövedelme összesen minimum nettó 110.000 Ft
  • Vállalkozók esetében 1 lezárt üzleti év
  • A munkáltatójának rendelkeznie kell vezetékes telefonnal vagy előfizetéses mobiltelefonnal (a cég vagy cégtulajdonos nevére és a cég címére kell szólnia)
  • Elérhetőségi telefonszám megadása, mely lehet vezetékes vagy mobiltelefon is.

Amennyiben a hitelügyletbe jövedelmükkel bevont ügyfelek életkora a hitel lejáratakor több lesz, mint férfi igénylők esetén 70 év, női igénylők esetén 78 év, a Bank előírhat a hitelbírálat során kiegészítő biztosítékot. Ez lehet különösen: életbiztosítás a bankra engedményezve, társigénylő bevonása, vagy plussz ingatlanfedezet felajánlása, azonban a bank fenntartja magának a jogot, hogy más, a fent felsoroltakon kívüli, egyéb kiegészítő biztosítékot is előírjon. Amennyiben a bank a fent konkrétan felsorolt kiegészítő biztosítékoktól eltérő biztosítékot kér, azok köréről kölcsönigénylést megelőzően kaphat tájékoztatást. Kérje ügyintézőnk tájékoztatóját az aktuális kiegészítő biztosítékokról. Az ilyen ügyleteket a Bank egyedileg bírálja el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lakas-hitelek.blog.hu/api/trackback/id/tr115551556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása