Kinek ajánljuk az otthonteremtési kamattámogatást?

Otthonteremési Kamattámogatással nyújtott jelzáloghitelünket1 (használt lakás vásárlásra) elsősorban azon ügyfeleinknek ajánljuk, akik a bizonytalan gazdasági helyzetben is szeretnének stabil megoldást, kiszámítható törlesztőrészletek mellett.



Az állami kamattámogatással igényelhető jelzáloghitel a futamidő első öt évben 50%-os kamattámogatással segíti Önt hozzá otthona megvásárlásához.

A támogatási időszak lejárta után pedig népszerű EGYENLÍTŐ KONSTRUKCIÓNK segíti abban, hogy csökkenthesse hitele futamidejét: így Ön is könnyebben kalkulálhatja pénzügyeit! Már 2 millió forint hitelösszegtől igényelhető!

A hitel célja használt lakás vásárlása
Igényelhető hitelösszeg 2.000.000 - 10.000.000 forint
Ügyleti kamatláb kiszámításának módja a kamattámogatással érintett időszakban (első 5 év) 1 éves ÁKK referenciahozam2 130 %-a + 3 %
Ügyleti kamatláb kiszámításának módja a kamattámogatással érintett időszak megszűnése után 6 havi BUBOR + 4,65%
Kamattámogatás mértéke az első 5 évben ÁKK referencia hozam 50%-a
Ügyfél által fizetendő kamatláb a kamattámogatás első évében 6,37%3
Ügyfél által fizetendő kamatláb a kamattámogatással érintett időszak megszűnése után 8,22%4
Egyenlítő konstrukció Választása esetén a konstrukció kedvezménye a hatodik évtől érhető el. Egyszerre csak egy Egyenlítő hiteles konstrukcióval rendelkezhet egy ügyfél
THM 7,57%
Maximális vételár 20 millió forint

1. 341/2011. (XII.29.) Kormányrendelet alapján otthonteremtési kamattámogatással nyújtott jelzáloghitelekre vonatkozóan használt lakás vásárlására.

2. Az egy évig állandó kamatozású kölcsön esetén az Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: ÁKK Zrt.) által havi rendszerességgel közzétett, a közzétételt megelőző három naptári hónapban tartott 12 hónapos névleges futamidejű diszkontkincstárjegy aukcióin kialakult átlaghozamok adott aukciókon elfogadott mennyiségekkel súlyozott számtani átlaga. Amennyiben az érintett futamidőre az fentiekben meghatározott módszer alapján átlaghozam nem számítható, az ÁKK Zrt. által havi rendszerességgel közzétett, az elsődleges forgalmazók árjegyzési kötelezettsége alapján kereskedési naponként számított és közzétett referenciahozamoknak a közzétételt megelőző három naptári hónapra vonatkozó számtani átlagát kell tekinteni.

3. A 2013.10.01-én vagy azt követően beadott, jóváhagyott ügyletek első kamatperiódusra vonatkozó árazásának meghatározásakor a Budapest Bank a 2013 októberében érvényes 1 éves ÁKK értéket (4,21%), az azt követő kamatperiódusok esetén pedig a kamatperiódus fordulónapján érvényes ÁKK értéket veszi figyelembe. Az ügyleti kamat mértéke megegyezik a Kormányrendelet szerint, havi rendszerességgel közzétett állampapírhozam - ennek hiányában a referenciahozam - 130 %-a, növelve a kamatfelár mértékével. Kamatfelár mértéke: fix, évi 3,00 %.

Az Adósok által fizetendő kamat mértéke megegyezik az ügyleti kamat állami kamattámogatással csökkentett mértékével, amely az otthonteremtési kamattámogatásról szóló 341/2011. (XII. 29.) Kormányrendelet 10.§ -ban található. A Bank 341/2011. (XII. 29.) Kormányrendelet alapján az Otthonteremtési Kamattámogatással nyújtott lakáshitelek használt lakás vásárlásra konstrukciót 1 éves kamatperiódussal nyújtja.

4. A kamatperiódusra vonatkozó árazásának meghatározásakor a Budapest Bank a kamattámogatás időszakának lejárta után a kamatperiódus fordulónapját megelőző hónap utolsó munkanapja előtt 2 nappal érvényes referencia kamatláb értéket veszi figyelembe.

5. Az Egyenlítő Hitel egy jelzáloghitelből és egy hozzá kapcsolódó folyószámlából áll, mely kombináció lehetővé teszi, hogy a hitelhez tartozó folyószámlán elhelyezett bármilyen pénzösszeg - legyen az havi rendszeres jövedelem, vagy megtakarítás - kamatozás szempontjából csökkentse a tőketartozást és ezzel a Bank felé fizetendő kamatok összegét. Tekintve, hogy minden jelzáloghitelünk törlesztéséhez szükséges folyószámla, az Egyenlítő Hitel konstrukció anélkül biztosítja ezen előnyöket, hogy Önnek bármiféle többlet kötöttséget kéne vállalnia. Sőt, a Budapest Bank minden lakás célú jelzáloghitele igényelhető Egyenlítő Hitelként, így Önnek ezen előnyökért semmilyen felárat nem kell fizetnie!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakas-hitelek.blog.hu/api/trackback/id/tr105548339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása