Lakáshitelek költsége 2015-től : mennyi a hitelfelvétel költsége ? közjegyző, földhivatal, jutalékok, értékbecslő stb  Emelkedett az új hitelszerződések összege és tovább csökkent a lakáscélú forinthitelek átlagos hitelköltsége. Emelkedett a szabadfelhasználású jelzáloghitelek és a személyi kölcsönök kamata – derül ki az Magyar Nemzeti Bank adataiból.

A szeptemberben megkötött lakáscélú forinthitel szerződések átlagos hitelköltség mutatója 6,72 százalékon állt, 8 bázisponttal az augusztusi szint alatt és 240 bázisponttal alacsonyabban az egy évvel korábbi szintjénél. A múlt hónapban megkötött szerződések értéke 25,1 milliárd forintra emelkedett az augusztusi 23,3 és a tavaly szeptemberi 15,4 milliárdról.

Kevesebb hitelt fizetünk

A háztartások hitelállománya, 10,5 milliárd forintos csökkenést mutatott. Szezonális kiigazítás nélkül 2,8 milliárd forinttal csökkent a hitelállomány, ezen belül a forinthiteleké 25,5 milliárd forinttal nőtt, míg a devizahiteleké 28,3 milliárd forinttal mérséklődött. A lakosság hitelállománya szeptember végén 6786 milliárd forintot tett ki, ebből a devizahiteleké 3594 milliárd forint volt.

A háztartások betétállománya 44,4 milliárd forinttal csökkent. A lakossági betétek állománya 6622 milliárd forint volt a múlt hónap végén.

A bejegyzés trackback címe:

https://lakas-hitelek.blog.hu/api/trackback/id/tr866888353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása